Al 15 jaar jouw specialist in tanden bleken

Zijn er kosten verbonden aan een tandcosmetisch consult?

Nee, een consult is geheel gratis en vrijblijvend

 

Welke dingen die ik eet en drink zijn slecht voor mijn tanden?

Koffie, thee, rode wijn, cola, tomatensaus, rode bietjes en dergelijke. Simpelweg zou je kunnen zeggen dat dingen die op een wit laken de ergste verkleuringen zouden geven, ook de tanden het meest verkleuren. 

 

Mag ik na een tandenbleek behandeling weer alles eten en/of drinken?

Nee. Wij adviseren de eerste 3 uur niets te nuttigen. Hierna kunt u eten behalve consumpties met veel kleurstoffen zoals koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomatenketchup. Daarnaast is het verstandig om ook nog niet te roken. Dit  alles geldt voor 24 uur.

 

Komen er na een tandenbleek behandeling sneller verkleuringen in de tanden dan daarvoor?

Nee.
Tijdens de behandeling zullen de tanden opgeschoond worden van verkleuringen. Het gaat om de verkleuringen die van buitenaf in alle voorgaande jaren in uw tanden terecht zijn gekomen. U begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling.

 

Hoe lang blijven mijn tanden wit na het bleken?

Dit is afhankelijk van de soort behandeling, onderhoud en uw consumptiegedrag, blijft het resultaat gemiddeld 6 tot 24 maanden. Daarna loopt het resultaat geleidelijk terug over een periode van enkele jaren.
 

Wat kan ik na het tanden bleken doen om mijn tanden wit te houden?

1. Goed poetsen;
2. Gebruik professionele whitening tandpasta (Pearl White bijvoorbeeld)
3. Reduceer koffie, thee, sigaretten.


Kan de behandeling na een bepaalde tijd herhaald worden?

Ja. U mag in principe je tanden zo vaak bleken als u wilt.
Als u het resultaat helemaal optimaal wilt onderhouden adviseren wij om de behandeling, afhankelijk van uw consumptiegedrag en het onderhoud, eens in de 12 maanden tot 24 maanden te herhalen.
 

Mag ik mijn tanden bleken onder de 18 jaar?

Ja, mits schriftelijke toestemming van de ouder.

 

Krijg ik van whitening tandpasta wittere tanden?


Nee! Wel krijgt u een schoon gevoel maar geen wittere tanden. Een whitening tandpasta kan de aanslag van consumptie reduceren maar uw tanden worden hierdoor niet gebleekt.

Moet ik vóór de tandbleek behandeling nog ergens rekening mee houden?

Nee, vóór de behandeling hoef je nergens rekening mee te houden je mag alles gewoon eten en drinken. Wel is het verstandig om voor de behandeling goed te eten, omdat dit na de behandeling de eerste paar uur nog niet mag.


Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

1. Intakeformulier
2. Consult met tandcosmeticus
3. Lippen ingesmeerd
4. Mondspreider geplaatst
5. Voorbehandeling
6. Aanbrengen activator
7. Aanbrengen whitening gel
8. Led lamp op de tanden gedurende 20 min per sessie

 

Hoe lang duurt een tandbleek behandeling?

We hebben vier verschillende behandelingen. 


De Basis behandeling duurt ongeveer drie kwartier en de Intensive behandeling circa een uur. De Premium behandeling duurt in totaal anderhalf uur en de V.I.P behandeling twee uur. 

 

Doet tanden bleken pijn?

Soms. 
Bij verschillende methoden om tanden te bleken kan soms gevoeligheid ontstaan. Dit is slechts tijdelijk. Bij The White Smile Company kunnen we dit nagenoeg uitsluiten door te werken met de nieuwste behandelingstechnieken.

 

Moet ik eerst langs een tandarts gaan?

Nee. 
In principe hoeft u niet naar uw eigen tandarts toe voordat u een bleekbehandeling laat uitvoeren. Wij werken met erkende, gediplomeerde professionals die vast kunnen stellen of uw tanden gebleekt kunnen worden.

Hoe wit kunnen mijn tanden worden na een behandeling?

Het resultaat is bij iedereen anders.
Het hangt onder andere af van:
- de dikte van het dentine in combinatie met de dikte van je tandglazuur.
- het consumptie gebruik

 

Wat kan ik na de behandeling doen om mijn tanden wit te houden?

1. Goed poetsen
2. Gebruik van professionele whitening-tandpasta. 
3. Bezoek regelmatig een tandarts of mondhygieniste

 

Komen er na het bleken sneller verkleuringen in de tand dan daarvoor?

Nee.
De tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in alle voorgaande jaren in je tanden terecht zijn gekomen. Je begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling. 

Kan de behandeling na een bepaalde tijd herhaald worden?

Ja.
De behandeling is niet schadelijk en er verandert niets blijvends aan de structuur van je tanden. Het bleken kan dus onbeperkt worden herhaald. Als je het resultaat helemaal optimaal wilt onderhouden adviseren wij om de behandeling, afhankelijk van je consumptiegedrag en het onderhoud, eens in de 12 maanden tot 24 maanden te herhalen.

Hoe wit kunnen mijn tanden maximaal worden?

Dat hangt af van de dikte van het dentine in combinatie met de dikte van je tandglazuur.
Dit is bij iedereen verschillend. Met een thuisbleekmethode via de tandarts haal je maximaal zo’n 30% á 40% van dit maximaal haalbare resultaat. Bij het bleken met een ledlamp is dit normaal gesproken ongeveer 70%. Omdat we bij The White Smile Company® de tanden ook nog eens voorbehandelen, halen we in één behandeling direct tussen de 90% en 95% van dit maximaal haalbare resultaat.

Is één tandbleek behandeling voldoende?

Ja, één behandeling is altijd voldoende. Zelfs bij hardnekkige verkleuringen is de behandeling zo effectief dat alle verkleuringen er in één behandeling uit worden gehaald.

 

Kleuren onnatuurlijke elementen ook mee (kronen, vullingen en facings)?

Nee.
Deze zijn van een kunststof materiaal en zullen dus altijd dezelfde kleur behouden. Wel kunnen we de verkleuringen verwijderen die er door de jaren heen op zijn gekomen zodat de natuurlijke kleur van het element weer tevoorschijn komt.

                             

Doet tanden bleken pijn?

Soms.
Bij verschillende methoden om tanden te bleken kan soms gevoeligheid ontstaan. Bij The White Smile Company® kunnen we dit door te werken met de nieuwste generatie Whitening-gels en de nieuwste behandelingstechnieken helemaal uitsluiten. Wel is het tijdens de behandeling op een bepaald moment nodig om de tanden droog te blazen met koude lucht. Dit kan bij mensen met blootliggende tandhalzen even wat gevoeligheid geven. Dit duurt slechts enkele seconden en zal van te voren worden aangegeven.

 

Is de bleeklamp veilig?

Ja.
Onze LED lampen zetten 95% van de energe om in licht en geven nagenoeg geen warmte af. Ook is het blauwe licht geen UV licht. Het is licht uit een ander spectrum of lichtfrequentie dan UV.
Het licht van onze ledlamp is volledig veilig voor uw gebit en de rest van uw mond of lichaam.

 

Kan ik na het tanden bleken last krijgen van gevoeligheid aan mijn tanden?

Nee.
Doordat we met nieuwe generatie materialen werken is dit absoluut uitgesloten. Mocht je al gevoelige tanden hebben, dan worden deze zeker niet gevoeliger dan dat ze al waren.

Komen er na een behandeling sneller verkleuringen in de tanden dan daarvoor?

Nee.
De tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in alle voorgaande jaren in je tanden terecht zijn gekomen. Dit gaat in exact hetzelfde tempo als de jaren daarvoor. Dit is een heel langzaam en geleidelijk proces waardoor het jaren duurt voordat er weer net zoveel verkleuringen in je tanden zitten als voor de behandeling.


Kan de behandeling herhaald worden na een bepaalde tijd?

Ja.
De behandeling is niet schadelijk en verandert niets blijvends aan de structuur van je tanden. Het bleken kan dus onbeperkt worden herhaald. In theorie zou dit gerust meerdere keren per jaar kunnen doen. Als je het resultaat helemaal optimaal wilt houden adviseren we om de behandeling eens in de 12 maanden tot 24 maanden te herhalen, afhankelijk van je consumptiegedrag en het onderhoud.


Welke dingen die ik eet en drink zijn slecht voor mijn tanden?

Simpelweg zou je kunnen zeggen dat dingen die op een wit laken de ergste verkleuringen zouden geven, ook je tanden het meest verkleuren. Door je gebit goed te onderhouden komen deze verkleuringen minder snel in je tanden terecht.

Wat kost een tandbleek behandeling bij The White Smile Company?

Wij kennen 4 verschillende behandelingen en prijzen. Een Basis behandeling kost nu bij ons slechts € 59,-. De Intensive behandeling € 89,- en de Premium behandeling € 129,-. Voor de V.I.P. behandeling betaal je nu € 179,-. Deze prijzen zijn all-inclusive. Er komen dus geen extra kosten bij.

Let op: Vaak hebben we speciale acties met verlaagde prijzen. 

 

Hoe kan ik bij jullie betalen?

Je hoeft nooit vooraf te betalen maar na de behandeling.
Je hebt bij ons de mogelijkheid om zowel contant te betalen als te pinnen of met een creditcard te betalen.

 

Kan ik de tandbleek behandeling via mijn verzekering vergoed krijgen?

Nee.
Alleen medische behandelingen kunnen vergoed worden. Tanden bleken is geen medische behandeling. 


Krijg ik korting op het bleken van mijn tanden als ik met meerdere personen kom?

Ja.
Wij zien u graag met meerdere personen komen en geven u dan ook graag een korting.

Werken jullie op afspraak?

Ja, maar u kunt ook gewoon binnenlopen.
Een afspraak kan telefonisch of via onze website. Dit voorkomt lange wachttijden.
 

Moet ik voor de behandeling nog ergens rekening mee houden?

Nee, voor de behandeling hoef je nergens rekening mee te houden je mag alles gewoon eten en drinken. Eventueel is het verstandig om voor de behandeling goed te eten, omdat dit na de behandeling de eerste paar uur nog niet kan.
 

Hoe lang duurt een tand bleekbehandeling?

De behandeling zelf duurt ongeveer 45 minuten tot 1½ uur. We doen daaraan voorafgaande altijd eerst een uitgebreid consult, waarbij we je gebit bekijken en alvast een inschatting maken van het resultaat. Ook na de behandeling gaan we samen met jou het resultaat bekijken. In totaal ben je ongeveer 1 tot 2 uur bij ons binnen, afhankelijk van welke behandeling je kiest.

 

Mag ik na het bleken alles weer eten en of drinken?

Nee, de eerste 24 uur slechts selectief.
We adviseren om na een behandeling de eerste 2 tot 3 uur niets te eten of te drinken, behalve water of melk. Daarna kun je het meeste wel weer eten en drinken, behalve consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals bijvoorbeeld koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomatenketchup. Dit geldt voor de rest van de dag. Daarnaast is het beter om de dag waarop de behandeling heeft plaatsgevonden nog niet te roken. De volgende ochtend kun je weer alles eten, drinken en eventueel ook weer roken.Hoe kom ik met de auto of met het openbaar vervoer bij jullie vestigingen terecht?
- Klik hier voor een routebeschrijving naar de vestiging Amsterdam
- Klik hier voor een routebeschrijving naar de vestiging Utrecht
- Klik hier voor een routebeschrijving naar de vestiging Tilburg
- Klik hier voor een routebeschrijving naar de vestiging Groningen
- Klik hier voor een routebeschrijving naar de vestiging Rotterdam
- Klik hier voor een routebeschrijving naar de vestiging Den Haag
 
Bel voor een afspraak

Openingstijden - Tandbleek klinieken

Maandag 10:00 - 18:00 uur
Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
Woensdag 10:00 - 18:00 uur
Donderdag 10:00 - 18:00 uur * 
Vrijdag

10:00 - 18:00 uur **

Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
Zondag 10:00 - 18:00 uur ***

*   Koopavond in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Tilburg

** Koopavond in Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Tilburg

*** Tilburg, overige vestigingen alleen laatste zondag van de maand