Al 14 jaar jouw specialist in tanden bleken

Doet tanden bleken pijn?

Bij verschillende methoden om tanden te bleken kan soms gevoeligheid ontstaan. Bij The White Smile Company® kunnen we dit door te werken met de nieuwste generatie Whitening-gels en de nieuwste behandelingstechnieken helemaal uitsluiten. Wel is het tijdens de behandeling op een bepaald moment nodig om de tanden droog te blazen met koude lucht. Dit kan bij mensen met ernstig blootliggende tandhalzen even wat gevoeligheid geven. Dit duurt slechts enkele seconden en zal van te voren worden aangegeven.

 

Is de bleeklamp veilig?

Het warmte-effect van een lamp kan blijvende schade toebrengen aan de tandpulpa. Om dit te vermijden worden er veelal lampen gebruikt waarvan de golflengte in het ultraviolette licht gelegen is. De juiste bleeklampen zijn voorzien van warmtefilters waardoor er geen necrose (afsterving) van de tandpulpa plaats vindt.

 

De ledlamp die wij gebruiken valt buiten het UV-spectrum. Dankzij een ingebouwde infrarood-filter en een lichtfrequentie die volledig buiten het UV-spectrum ligt, zendt de ledlamp die wij gebruiken geen warmte of UV-licht uit. Wel is het een blauw licht maar wanneer het UV zou zijn zou u brandwonden kunnen krijgen. Het licht van onze ledlamp is volledig veilig voor uw gebit en de rest van uw mond of lichaam.

 

Kan ik na het tanden bleken last krijgen van gevoeligheid aan mijn tanden?

Doordat we met nieuwe generatie materialen werken is dit absoluut uitgesloten. Mocht je al gevoelige tanden hebben, dan worden deze zeker niet gevoeliger dan dat ze al waren.

Komen er na een behandeling sneller verkleuringen in de tanden dan daarvoor?

De tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in alle voorgaande jaren in je tanden terecht zijn gekomen. Je begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling. Er wordt echter niets aan de structuur van je tanden veranderd waardoor je tanden niet sneller verkleuringen op gaan nemen dan voor de behandeling. Dit gaat in exact hetzelfde tempo als de jaren daarvoor. Dit is een heel langzaam en geleidelijk proces waardoor het jaren duurt voordat er weer net zoveel verkleuringen in je tanden zitten als voor de behandeling.


Kan de behandeling herhaald worden na een bepaalde tijd?

De behandeling is niet schadelijk en verandert niets blijvends aan de structuur van je tanden. Het bleken kan dus onbeperkt worden herhaald. In theorie zou dit gerust meerdere keren per jaar kunnen doen. Het heeft echter pas weer zin als de tanden weer wat beginnen te verkleuren en er dus weer nieuwe verkleuringen in je tanden zijn gekomen. Na één behandeling is namelijk het maximaal haalbare resultaat bereikt en kunnen je tanden niet meer witter worden. Het heeft dus geen zin om na een korte tijd een tweede behandeling te ondergaan, je zult dan weer op precies hetzelfde resultaat uitkomen als na de eerste behandeling. Als je het resultaat helemaal optimaal wilt houden adviseren we om de behandeling eens in de 12 maanden tot 24 maanden te herhalen, afhankelijk van je consumptiegedrag en het onderhoud.


Welke dingen die ik eet en drink zijn slecht voor mijn tanden?

Er zit een onderscheid in dingen die slecht zijn voor de gezondheid van je gebit en zaken die je tanden verkleuren. Bij dingen die slecht zijn voor de gezondheid moet je denken aan voedingswaren die veel suikers bevatten of zuur zijn. Hier wordt je tandglazuur zacht van. Bijna alles wat je dagelijks eet en drinkt geeft wel verkleuringen aan je tanden, alleen het één veel meer dan het ander. Bijvoorbeeld roken geeft veruit de meeste verkleuringen, daarna volgen zaken als koffie, thee, rode wijn, cola, tomatensaus, rode bietjes en dergelijke. Simpelweg zou je kunnen zeggen dat dingen die op een wit laken de ergste verkleuringen zouden geven, ook je tanden het meest verkleuren. Door je gebit goed te onderhouden komen deze verkleuringen minder snel in je tanden terecht.

 
Bel voor een afspraak

Openingstijden - Tandbleek klinieken

Maandag 10:00 - 18:00 uur
Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
Woensdag 10:00 - 18:00 uur
Donderdag 10:00 - 18:00 uur * 
Vrijdag

10:00 - 18:00 uur **

Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
Zondag 10:00 - 18:00 uur ***

*   Koopavond in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Tilburg

** Koopavond in Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Tilburg

*** Tilburg, overige vestigingen alleen laatste zondag van de maand