Al 14 jaar jouw specialist in tanden bleken

Hoe wit kunnen mijn tanden worden na een behandeling?

Bij de één worden de tanden witter dan bij de ander. Het resultaat is bij iedereen anders. Dit hangt namelijk af van een aantal factoren. Het hangt onder andere af van de dikte van het dentine in combinatie met de dikte van je tandglazuur. Dit is bij iedereen verschillend. Het consumptie gebruik is hierbij ook een grote factor. Wel kunnen we bij The White Smile Company® met onze moderne technieken altijd in één behandeling het maximale resultaat voor jouw tanden behalen. Voor de behandeling start, wordt er een nauwkeurige inschatting gemaakt hoe wit je tanden zullen worden. Je kunt dan zelf beslissen of je de behandeling wilt ondergaan.

 

Wat kan ik na de behandeling doen om mijn tanden wit te houden?

Belangrijk is om je gebit goed te verzorgen door goed te poetsen en als zich aanslag vormt, dit regelmatig door de tandarts of mondhygiënist te laten verwijderen. Verder kun je je tanden wit houden door te poetsen met een professionele whitening-tandpasta. En dan hebben we het niet over tandpasta’s waar alleen een polijstmiddeltje in zit, zoals die bij de meeste supermarkten wordt verkocht. Maar het liefst een tandpasta die carbamideperoxide bevat. Hiermee worden nieuwe verkleuring direct weer uit je tanden gehaald. Wij bieden twee van deze whitening-tandpasta’s aan. Deze zijn beduidend duurder dan gewone whitening-tandpasta’s, maar ze hebben wel een goede werking en zijn veilig voor het gebit. Je kunt ernaar vragen aan onze balie.

 

Komen er na het bleken sneller verkleuringen in de tand dan daarvoor?

De tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in alle voorgaande jaren in je tanden terecht zijn gekomen. Je begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling. Er wordt echter niets veranderd aan de structuur van je tanden, waardoor je tanden niet sneller verkleuringen op gaan nemen dan voor de behandeling. Dit gaat in exact hetzelfde tempo als de jaren daarvoor. Dit is een heel langzaam en geleidelijk proces, waardoor het jaren duurt voordat er weer net zoveel verkleuringen in je tanden zitten als voor de behandeling.

Kan de behandeling na een bepaalde tijd herhaald worden?

De behandeling is niet schadelijk en er verandert niets blijvends aan de structuur van je tanden. Het bleken kan dus onbeperkt worden herhaald. In theorie zou je dit gerust meerdere keren per jaar kunnen doen. Het heeft echter pas weer zin als de tanden weer wat beginnen te verkleuren en er dus weer nieuwe verkleuringen in je tanden terecht zijn gekomen. Mocht je na een korte tijd een tweede behandeling willen ondergaan, zul je dus weer op precies hetzelfde resultaat uitkomen als na de eerste behandeling. Als je het resultaat helemaal optimaal wilt onderhouden adviseren wij om de behandeling, afhankelijk van je consumptiegedrag en het onderhoud, eens in de 12 maanden tot 24 maanden te herhalen.

Hoe wit kunnen mijn tanden maximaal worden?

Dat hangt af van de dikte van het dentine in combinatie met de dikte van je tandglazuur. Dit is bij iedereen verschillend. Met een thuisbleekmethode via de tandarts haal je maximaal zo’n 30% á 40% van dit maximaal haalbare resultaat. Bij het bleken met een ledlamp is dit normaal gesproken ongeveer 70%. Omdat we bij The White Smile Company® de tanden ook nog eens voorbehandelen, halen we in één behandeling direct tussen de 90% en 95% van dit maximaal haalbare resultaat. Je natuurlijke tanden zijn daarna niet meer lichter te krijgen. Voorafgaande aan iedere behandeling geven we zo nauwkeurig mogelijk aan wat bij jou het resultaat zal worden na de behandeling. Je kunt dan zelf beslissen of je het resultaat wit genoeg vindt om de behandeling te ondergaan.

Is één tandbleek behandeling voldoende?

Ja, één behandeling is altijd voldoende. Zelfs bij hardnekkige verkleuringen is de behandeling zo effectief dat alle verkleuringen er in één behandeling uit worden gehaald. Na één behandeling kunnen je natuurlijke tanden niet meer lichter en een tweede behandeling binnen een korte tijd heeft dan ook geen zin, ook niet met een andere bleekmethode.    

 

Kleuren onnatuurlijke elementen ook mee (kronen, vullingen en facings)?

Wat betreft je onnatuurlijke elementen kunnen wij u melden dat deze niet lichter zullen worden dan de kleur waarin deze destijds zijn gezet. Deze zijn van een kunststof materiaal en zullen dus altijd dezelfde kleur behouden. Wel kunnen we de verkleuringen verwijderen die er door de jaren heen op zijn gekomen zodat de natuurlijke kleur van het element weer tevoorschijn komt.

Mocht er na de behandeling kleurverschil zijn ontstaan vergeleken met je eigen tand. Je kunt deze na twee weken door je eigen tandarts laten aanpassen. Dit is een kleine ingreep en valt meestal binnen de basisverzekering.

                             

 
Bel voor een afspraak

Openingstijden - Tandbleek klinieken

Maandag 10:00 - 18:00 uur
Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
Woensdag 10:00 - 18:00 uur
Donderdag 10:00 - 18:00 uur * 
Vrijdag

10:00 - 18:00 uur **

Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
Zondag 10:00 - 18:00 uur ***

*   Koopavond in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Tilburg

** Koopavond in Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Tilburg

*** Tilburg, overige vestigingen alleen laatste zondag van de maand