Al 14 jaar jouw specialist in tanden bleken

Zijn er kosten verbonden aan een tandcosmetisch consult?

Het is natuurlijk goed mogelijk dat voordat u uw tanden wilt laten bleken eerst het een en ander wilt weten en wilt weten wat voor u de mogelijkheden zijn.

Hiervoor kunt u bij ons terecht voor een kosteloos en geheel vrijblijvend consult. Tijdens dit consult kunnen we u adviseren over alle zaken die voor het bleken van belang zijn.

We kunnen voor u persoonlijk bekijken wat de mogelijkheden zijn en of er oplossingen zijn voor gecompliceerde gevallen. Daarnaast zal er een kleurmeting voor u gemaakt worden zodat u vooraf al kunt zien hoe wit je tanden kunnen worden met welke behandeling.

 

Welke dingen die ik eet en drink zijn slecht voor mijn tanden?

Er zit een onderscheid in dingen die slecht zijn voor de gezondheid van je gebit en zaken die uw tanden verkleuren. Bij dingen die slecht zijn voor de gezondheid kunt u denken aan voedingswaren die veel suikers of zuren bevatten en je tandglazuur zacht maken. Bijna alles wat men dagelijks eet en drinkt geeft wel verkleuringen aan de tanden. Het een geeft alleen veel meer verkleuringen dan het ander. Roken geeft bijvoorbeeld veruit de meeste verkleuringen. Daarna volgen zaken als koffie, thee, rode wijn, cola, tomatensaus, rode bietjes en dergelijke. Simpelweg zou je kunnen zeggen dat dingen die op een wit laken de ergste verkleuringen zouden geven, ook de tanden het meest verkleuren. Door het gebit goed te onderhouden komen deze verkleuring minder snel in de tanden terecht.

 

Mag ik na een tandenbleek behandeling weer alles eten en/of drinken?

Vooraf de behandeling is het verstandig om goed te eten aangezien er na de behandeling 2 à 3 uur niets gegeten mag worden. Wij adviseren u om na een behandeling de eerste 2 à 3 uur niets alleen water of melk te drinken. Hierna kunt u het meeste wel weer eten en drinken, behalve consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomatenketchup. Daarnaast is het verstandig om ook nog niet te roken. Dit  alles geldt voor de rest van de dag (24 uur).

 

Komen er na een tandenbleek behandeling sneller verkleuringen in de tanden dan daarvoor?

De kleur die u hebt gekregen bij het wisselen van het melkgebit naar je volwassen gebit is een genetisch vastgestelde kleur.

Tijdens de behandeling zullen de tanden opgeschoond worden van verkleuringen. Het gaat om de verkleuringen die van buitenaf in alle voorgaande jaren in uw tanden terecht zijn gekomen. U begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling.

Er wordt echter niets veranderd aan de structuur van uw tanden waardoor je tanden niet sneller verkleuringen gaan opnemen dan voor de behandeling. Dit gaat in exact hetzelfde tempo als de jaren daarvoor. Dit is een heel langzaam en geleidelijk proces waardoor het wel jaren duurt voordat er weer net zoveel verkleuringen in uw tanden zitten als voor de behandeling.

 

Hoe lang blijven mijn tanden wit na het bleken?

Afhankelijk van de soort behandeling, onderhoud en uw consumptiegedrag, blijft het resultaat gemiddeld 6 tot 24 maanden. Daarna loopt het resultaat geleidelijk terug over een periode van enkele jaren.

Om het resultaat langer optimaal te behouden raden wij u aan om te poetsen met een professionele whitening-tandpasta, zodat nieuwe verkleuringen die weer in de tanden terecht komen er direct uit worden gehaald.

Wij adviseren hiermee twee tot drie maal per week mee te poetsen en daarnaast uw eigen huidige tandpasta te gebruiken. 

 

Wat kan ik na het tanden bleken doen om mijn tanden wit te houden?

Belangrijk is om het gebit goed te verzorgen door goed te poetsen en als zich aanslag vormt, dit regelmatig door de tandarts of mondhygiënist te laten verwijderen. Verder kunt u uw tanden wit houden door te poetsen met een professionele whitening-tandpasta. En dan hebben we het niet over tandpasta’s waar alleen een polijstmiddeltje in zit, zoals die bij de meeste supermarkten en drogisten worden verkocht, maar het liefst een tandpasta die witmakende stoffen bevat.

Hiermee worden namelijk nieuwe verkleuring direct weer uit je tanden gepoetst. Wij bieden twee van deze whitening-tandpasta’s (Pearl White® en Swissdent®) aan. Deze zijn beduidend duurder dan gewone whitening-tandpasta’s, maar ze hebben wel een beter werking, zijn veilig voor het gebit en u hoeft er niet dagelijks mee te poetsen. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen. 


Kan de behandeling na een bepaalde tijd herhaald worden?

U mag in principe je tanden zo vaak bleken als u wilt. De behandelingen zijn niet schadelijk en er verandert niets blijvends aan de structuur van de tanden. Mocht u na enige tijd een tweede behandeling willen ondergaan dan kan dat. Het bleken kan onbeperkt herhaald worden meerdere keren per jaar. Het is wel zo dat wij alleen verkleuringen uit de tanden verwijderen waardoor er een bepaald maximaal bereik behaald kan worden. Als u het resultaat helemaal optimaal wilt onderhouden adviseren wij om de behandeling, afhankelijk van je consumptiegedrag en het onderhoud, eens in de 12 maanden tot 24 maanden te herhalen.
 

Mag ik mijn tanden bleken onder de 18 jaar?

Wanneer u de volwassen leeftijd van 18 jaar nog niet hebt bereikt is het noodzakelijk om toestemming van uw ouders te hebben voor u bij ons een behandeling mag ondergaan. Dit kunt u doen door een schriftelijke bevestiging mee te nemen waarin een van jouw ouders goedkeuring geeft. Wij zullen uw ouders wel contacteren om dit te controleren. Natuurlijk mag u ook uw ouders meenemen naar de afspraak en daarmee aantonen dat zij akkoord zijn. 

 

Krijg ik van whitening tandpasta wittere tanden?


Nee! Wel krijgt u een schoon gevoel maar geen wittere tanden. Een whitening tandpasta kan de aanslag van consumptie reduceren maar uw tanden worden hierdoor niet gebleekt.
Sterker nog, een wihtening tandpasta bevat een zuiveringszout waardoor uw tanden bij langdurig, dagelijks gebruik erosie (is een mindere harde massa) verschijnselen kunnen krijgen. Het glazuur wordt hierdoor poreuzer waardoor de tanden en kiezen vatbaarder voor o.a,. temperatuur verschillen en gaatjes. Sommige whitening tandpasta’s bevatten waterstof peroxide maar de procentuele inhoud is dusdanig weinig dat de tanden daar niet veel witter van worden.

Moet ik voor de tandbleek behandeling nog ergens rekening mee houden?

Nee, voor de behandeling hoef je nergens rekening mee te houden je mag alles gewoon eten en drinken. Wel is het verstandig om voor de behandeling goed te eten, omdat dit na de behandeling de eerste paar uur nog niet mag.


Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Vóór de behandeling mag je eerst een intakeformulier invullen en krijg je een uitgebreid consult. Als je daarna de behandeling wilt ondergaan, wordt er eerst een beschermlaagje op je lippen aangebracht en krijg je een mondspreider in om de lippen wat uit elkaar te zetten. Je tanden krijgen een voorbehandeling. En er wordt een activator aangebracht. Daarna wordt er whitening-gel op je tanden aangebracht. Al deze handelingen duren in totaal ongeveer 10 minuten.

Daarna wordt de ledlamp op je tanden gericht en om de 20 minuten de whitening-gel vervangen. Ondertussen kun je ontspannen televisie kijken. Na de behandeling hebben we nog maar een paar minuten nodig om de materialen van je tanden te verwijderen en kun je direct het resultaat in de spiegel bekijken.

  
Hoe lang duurt een tandbleek behandeling?

We hebben vier verschillende behandelingen. 


De Basis behandeling duurt ongeveer drie kwartier en de Intensive behandeling circa een uur. De Premium behandeling duurt in totaal anderhalf uur en de V.I.P behandeling twee uur. 

 

Doet tanden bleken pijn?

Bij verschillende methoden om tanden te bleken kan soms gevoeligheid ontstaan. Bij The White Smile Company® kunnen we dit nagenoeg uitsluiten door te werken met de nieuwste behandelingstechnieken.

 

Tijdens de behandeling is het op een bepaald moment wel nodig om de tanden droog te blazen met wat lucht. Dit kan bij mensen met ernstig blootliggende tandhalzen even wat gevoeligheid geven. Dit duurt slechts enkele seconden en zal van te voren worden aangegeven.

 

Moet ik eerst langs een tandarts gaan?

In principe hoeft u niet naar uw eigen tandarts toe voordat u een bleekbehandeling laat uitvoeren. Wij werken met erkende, gediplomeerde professionals die vast kunnen stellen of uw tanden gebleekt kunnen worden.

Mocht u last hebben van wat tandsteen of aanslag dan kunt u dit ook na de behandeling door een tandarts laten verwijderen. Het hebben van tandsteen of aanslag heeft geen invloed op de behandeling of kleur. De whitening gel werkt door het tandsteen/de aanslag heen waardoor het niet noodzakelijk is om vooraf een tandarts te bezoeken en er geen kleurverschil zal ontstaan wanneer u op een later moment de tandarts hiervoor bezoekt.

Heeft uw tandarts nog vragen over het bleken van tanden bij The white smile company? Uw tandarts mag altijd met ons contact opnemen zodat wij uw tandarts kunnen helpen met het beantwoorden van zijn/haar vragen.

Hoe wit kunnen mijn tanden worden na een behandeling?

Bij de één worden de tanden witter dan bij de ander. Het resultaat is bij iedereen anders. Dit hangt namelijk af van een aantal factoren. Het hangt onder andere af van de dikte van het dentine in combinatie met de dikte van je tandglazuur. Dit is bij iedereen verschillend. Het consumptie gebruik is hierbij ook een grote factor. Wel kunnen we bij The White Smile Company® met onze moderne technieken altijd in één behandeling het maximale resultaat voor jouw tanden behalen. Voor de behandeling start, wordt er een nauwkeurige inschatting gemaakt hoe wit je tanden zullen worden. Je kunt dan zelf beslissen of je de behandeling wilt ondergaan.

 

Wat kan ik na de behandeling doen om mijn tanden wit te houden?

Belangrijk is om je gebit goed te verzorgen door goed te poetsen en als zich aanslag vormt, dit regelmatig door de tandarts of mondhygiënist te laten verwijderen. Verder kun je je tanden wit houden door te poetsen met een professionele whitening-tandpasta. En dan hebben we het niet over tandpasta’s waar alleen een polijstmiddeltje in zit, zoals die bij de meeste supermarkten wordt verkocht. Maar het liefst een tandpasta die carbamideperoxide bevat. Hiermee worden nieuwe verkleuring direct weer uit je tanden gehaald. Wij bieden twee van deze whitening-tandpasta’s aan. Deze zijn beduidend duurder dan gewone whitening-tandpasta’s, maar ze hebben wel een goede werking en zijn veilig voor het gebit. Je kunt ernaar vragen aan onze balie.

 

Komen er na het bleken sneller verkleuringen in de tand dan daarvoor?

De tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in alle voorgaande jaren in je tanden terecht zijn gekomen. Je begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling. Er wordt echter niets veranderd aan de structuur van je tanden, waardoor je tanden niet sneller verkleuringen op gaan nemen dan voor de behandeling. Dit gaat in exact hetzelfde tempo als de jaren daarvoor. Dit is een heel langzaam en geleidelijk proces, waardoor het jaren duurt voordat er weer net zoveel verkleuringen in je tanden zitten als voor de behandeling.

Kan de behandeling na een bepaalde tijd herhaald worden?

De behandeling is niet schadelijk en er verandert niets blijvends aan de structuur van je tanden. Het bleken kan dus onbeperkt worden herhaald. In theorie zou je dit gerust meerdere keren per jaar kunnen doen. Het heeft echter pas weer zin als de tanden weer wat beginnen te verkleuren en er dus weer nieuwe verkleuringen in je tanden terecht zijn gekomen. Mocht je na een korte tijd een tweede behandeling willen ondergaan, zul je dus weer op precies hetzelfde resultaat uitkomen als na de eerste behandeling. Als je het resultaat helemaal optimaal wilt onderhouden adviseren wij om de behandeling, afhankelijk van je consumptiegedrag en het onderhoud, eens in de 12 maanden tot 24 maanden te herhalen.

Hoe wit kunnen mijn tanden maximaal worden?

Dat hangt af van de dikte van het dentine in combinatie met de dikte van je tandglazuur. Dit is bij iedereen verschillend. Met een thuisbleekmethode via de tandarts haal je maximaal zo’n 30% á 40% van dit maximaal haalbare resultaat. Bij het bleken met een ledlamp is dit normaal gesproken ongeveer 70%. Omdat we bij The White Smile Company® de tanden ook nog eens voorbehandelen, halen we in één behandeling direct tussen de 90% en 95% van dit maximaal haalbare resultaat. Je natuurlijke tanden zijn daarna niet meer lichter te krijgen. Voorafgaande aan iedere behandeling geven we zo nauwkeurig mogelijk aan wat bij jou het resultaat zal worden na de behandeling. Je kunt dan zelf beslissen of je het resultaat wit genoeg vindt om de behandeling te ondergaan.

Is één tandbleek behandeling voldoende?

Ja, één behandeling is altijd voldoende. Zelfs bij hardnekkige verkleuringen is de behandeling zo effectief dat alle verkleuringen er in één behandeling uit worden gehaald. Na één behandeling kunnen je natuurlijke tanden niet meer lichter en een tweede behandeling binnen een korte tijd heeft dan ook geen zin, ook niet met een andere bleekmethode.    

 

Kleuren onnatuurlijke elementen ook mee (kronen, vullingen en facings)?

Wat betreft je onnatuurlijke elementen kunnen wij u melden dat deze niet lichter zullen worden dan de kleur waarin deze destijds zijn gezet. Deze zijn van een kunststof materiaal en zullen dus altijd dezelfde kleur behouden. Wel kunnen we de verkleuringen verwijderen die er door de jaren heen op zijn gekomen zodat de natuurlijke kleur van het element weer tevoorschijn komt.

Mocht er na de behandeling kleurverschil zijn ontstaan vergeleken met je eigen tand. Je kunt deze na twee weken door je eigen tandarts laten aanpassen. Dit is een kleine ingreep en valt meestal binnen de basisverzekering.

                             

Doet tanden bleken pijn?

Bij verschillende methoden om tanden te bleken kan soms gevoeligheid ontstaan. Bij The White Smile Company® kunnen we dit door te werken met de nieuwste generatie Whitening-gels en de nieuwste behandelingstechnieken helemaal uitsluiten. Wel is het tijdens de behandeling op een bepaald moment nodig om de tanden droog te blazen met koude lucht. Dit kan bij mensen met ernstig blootliggende tandhalzen even wat gevoeligheid geven. Dit duurt slechts enkele seconden en zal van te voren worden aangegeven.

 

Is de bleeklamp veilig?

Het warmte-effect van een lamp kan blijvende schade toebrengen aan de tandpulpa. Om dit te vermijden worden er veelal lampen gebruikt waarvan de golflengte in het ultraviolette licht gelegen is. De juiste bleeklampen zijn voorzien van warmtefilters waardoor er geen necrose (afsterving) van de tandpulpa plaats vindt.

 

De ledlamp die wij gebruiken valt buiten het UV-spectrum. Dankzij een ingebouwde infrarood-filter en een lichtfrequentie die volledig buiten het UV-spectrum ligt, zendt de ledlamp die wij gebruiken geen warmte of UV-licht uit. Wel is het een blauw licht maar wanneer het UV zou zijn zou u brandwonden kunnen krijgen. Het licht van onze ledlamp is volledig veilig voor uw gebit en de rest van uw mond of lichaam.

 

Kan ik na het tanden bleken last krijgen van gevoeligheid aan mijn tanden?

Doordat we met nieuwe generatie materialen werken is dit absoluut uitgesloten. Mocht je al gevoelige tanden hebben, dan worden deze zeker niet gevoeliger dan dat ze al waren.

Komen er na een behandeling sneller verkleuringen in de tanden dan daarvoor?

De tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die in alle voorgaande jaren in je tanden terecht zijn gekomen. Je begint als het ware weer met een schone lei na de behandeling. Er wordt echter niets aan de structuur van je tanden veranderd waardoor je tanden niet sneller verkleuringen op gaan nemen dan voor de behandeling. Dit gaat in exact hetzelfde tempo als de jaren daarvoor. Dit is een heel langzaam en geleidelijk proces waardoor het jaren duurt voordat er weer net zoveel verkleuringen in je tanden zitten als voor de behandeling.


Kan de behandeling herhaald worden na een bepaalde tijd?

De behandeling is niet schadelijk en verandert niets blijvends aan de structuur van je tanden. Het bleken kan dus onbeperkt worden herhaald. In theorie zou dit gerust meerdere keren per jaar kunnen doen. Het heeft echter pas weer zin als de tanden weer wat beginnen te verkleuren en er dus weer nieuwe verkleuringen in je tanden zijn gekomen. Na één behandeling is namelijk het maximaal haalbare resultaat bereikt en kunnen je tanden niet meer witter worden. Het heeft dus geen zin om na een korte tijd een tweede behandeling te ondergaan, je zult dan weer op precies hetzelfde resultaat uitkomen als na de eerste behandeling. Als je het resultaat helemaal optimaal wilt houden adviseren we om de behandeling eens in de 12 maanden tot 24 maanden te herhalen, afhankelijk van je consumptiegedrag en het onderhoud.


Welke dingen die ik eet en drink zijn slecht voor mijn tanden?

Er zit een onderscheid in dingen die slecht zijn voor de gezondheid van je gebit en zaken die je tanden verkleuren. Bij dingen die slecht zijn voor de gezondheid moet je denken aan voedingswaren die veel suikers bevatten of zuur zijn. Hier wordt je tandglazuur zacht van. Bijna alles wat je dagelijks eet en drinkt geeft wel verkleuringen aan je tanden, alleen het één veel meer dan het ander. Bijvoorbeeld roken geeft veruit de meeste verkleuringen, daarna volgen zaken als koffie, thee, rode wijn, cola, tomatensaus, rode bietjes en dergelijke. Simpelweg zou je kunnen zeggen dat dingen die op een wit laken de ergste verkleuringen zouden geven, ook je tanden het meest verkleuren. Door je gebit goed te onderhouden komen deze verkleuringen minder snel in je tanden terecht.

Wat kost een tandbleek behandeling bij The White Smile Company®?

Wij hebben vier verschillende behandelingen. Een Basis behandeling kost nu bij ons slechts € 59,-. De Intensive behandeling is € 89,- en de Premium behandeling € 129,-. Voor de V.I.P. behandeling betaal je nu € 179,-. Deze prijzen zijn all-inclusive. Er komen dus geen extra kosten bij. 

 

Hoe kan ik bij jullie betalen?

Je dient direct na de behandeling het bedrag te voldoen. Je hebt bij ons de mogelijkheid om zowel contant te betalen als te pinnen of met een creditcard te betalen. De factuur, die je eventueel kunt indienen bij je verzekeraar, krijg je direct mee.

 

Kan ik de tandbleek behandeling via mijn verzekering vergoed krijgen?

Het tanden bleken wordt over het algemeen door verzekeraars gezien als een esthetische behandeling en daardoor niet altijd vergoed. Echter zijn er verzekeringsmaatschappijen die onze behandeling wel vergoeden als je een uitgebreid (tandheelkundig) pakket hebt. Dit verschilt dus per verzekeraar.

Wil je weten of jouw verzekeringsmaatschappij de behandeling (gedeeltelijk) vergoedt? Neem dan contact op met je verzekeraar. Als je bij ons bent behandeld krijg je direct de factuur mee, die je eventueel kunt indienen bij je verzekeraar. Je verzekeringsmaatschappij zal hier dan zelf een beslissing over nemen.


Krijg ik korting op het bleken van mijn tanden als ik met meerdere personen kom?

Door onze extreem lage tarieven werken we met zulke kleine marges dat we helaas geen korting kunnen geven, ook niet als je met meerdere personen tegelijk komt. 

Werken jullie op afspraak?

Bij ons is het gebruikelijk om een afspraak te maken als je je tanden wilt bleken. Dit kan telefonisch of via onze website. Dit voorkomt lange wachttijden.

Natuurlijk proberen we de wachttijden zoveel mogelijk voor je te beperken. Toch is het verstandig om minimaal een week van te voren je afspraak bij ons te maken. Dan kunnen we de afspraak op een voor jouw gunstige datum en tijdstip inplannen. Mocht je haast hebben en wil je bijvoorbeeld de volgende of dezelfde dag nog een behandeling ondergaan, dan kunnen we dit niet garanderen, omdat we meestal volgeboekt zijn. We doen dan onze uiterste best, om dit toch voor je mogelijk te maken. Onze tandcosmetici zullen zich flexibel opstellen en samen met jou naar een oplossing proberen te zoeken om je toch zo snel mogelijk van een wit gebit te kunnen voorzien.

 

Moet ik voor de behandeling nog ergens rekening mee houden?

Nee, voor de behandeling hoef je nergens rekening mee te houden je mag alles gewoon eten en drinken. Eventueel is het verstandig om voor de behandeling goed te eten, omdat dit na de behandeling de eerste paar uur nog niet kan.
 

Hoe lang duurt een tand bleekbehandeling?

De behandeling zelf duurt ongeveer 45 minuten tot 1½ uur. We doen daaraan voorafgaande altijd eerst een uitgebreid consult, waarbij we je gebit bekijken en alvast een inschatting maken van het resultaat. Ook na de behandeling gaan we samen met jou het resultaat bekijken. In totaal ben je ongeveer 1 tot 2 uur bij ons binnen, afhankelijk van welke behandeling je kiest.

 

Mag ik na het bleken alles weer eten en of drinken?

We adviseren om na een behandeling de eerste 2 tot 3 uur niets te eten of te drinken, behalve water of melk. Daarna kun je het meeste wel weer eten en drinken, behalve consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals bijvoorbeeld koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomatenketchup. Dit geldt voor de rest van de dag. Daarnaast is het beter om de dag waarop de behandeling heeft plaatsgevonden nog niet te roken. De volgende ochtend kun je weer alles eten, drinken en eventueel ook weer roken.

Hoe kan ik bij jullie betalen?

Je dient direct na de behandeling het totaalbedrag te voldoen. Je kunt bij ons zowel contant betalen als pinnen of met een creditcard betalen. Hoe kom ik met de auto of met het openbaar vervoer bij jullie vestigingen terecht?
- Klik hier voor een routebeschrijving naar de vestiging Amsterdam
- Klik hier voor een routebeschrijving naar de vestiging Utrecht
- Klik hier voor een routebeschrijving naar de vestiging Tilburg
- Klik hier voor een routebeschrijving naar de vestiging Groningen
- Klik hier voor een routebeschrijving naar de vestiging Rotterdam
- Klik hier voor een routebeschrijving naar de vestiging Den Haag
 
Bel voor een afspraak

Openingstijden - Tandbleek klinieken

Maandag 10:00 - 18:00 uur
Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
Woensdag 10:00 - 18:00 uur
Donderdag 10:00 - 18:00 uur * 
Vrijdag

10:00 - 18:00 uur **

Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
Zondag 10:00 - 18:00 uur ***

*   Koopavond in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Tilburg

** Koopavond in Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Tilburg

*** Tilburg, overige vestigingen alleen laatste zondag van de maand