Al 14 jaar jouw specialist in tanden bleken

Facings, voor rechte en witte tanden

Uw gebit weer laten stralen?

Veel mensen zijn ontevreden over hun gebit. Ze vinden hun tanden iets te geel, zouden alles liever iets rechter zien, of ergeren zich aan dat spleetje tussen de voortanden. Herkent u zich hierin, en wilt u hier graag iets aan doen? Dan bent u bij de facings specialisten van Tandarts Praktijk Raadhuisplein aan het juiste adres. 

Verkleuringen, spleetjes, scheve tanden en beschadigingen aan uw gebit kunnen een grote impact hebben op uw dagelijkse leven. Lacht u niet meer zoals vroeger, omdat u uw gebit niet mooi vindt? Schaamt u zich voor uw tanden, en zoekt u een oplossing die bij u past? Wij helpen u graag.

Wij verzorgen voornamelijk facings: schildjes van porselein of composiet op uw tanden, waardoor uw gebit er weer mooi, recht en wit uitziet. Wij bieden het ideale alternatief voor een bezoek aan de orthodontist.

 

Bezoek onze facings specialisten in Hoofddorp.

Onze tandartspraktijk van The White Smile Company is gevestigd in Hoofddorp, naast Schiphol. 

In de meeste gevallen heeft u in 3 afspraken eenprachtg recht en wit gebit. Allereerst krijgt u een uitgebreid (gratis!) adviesgesprek waarin alle stappen en mogelijkheden duidelijk aan u worden uitgelegd, waarna we voor de plaatsing van de facings per kaak slechts een uur nodig hebben.
U zit dus maximaal twee uur in de stoel, voor een complete make‐over van uw gebit! Wilt u meer informatie over de behandelingen die wij bieden? Lees gerust verder op de site of neem even vrijblijvend contact op met de facings specialisten in onze kliniek.

 

Wat zijn facings?


Facings (ook wel veneers, of hoesjes over tanden) zijn kleine schildjes van porselein of composiet, die de onvolkomenheden kunnen maskeren. Uw gebit wordt weer mooi, recht en wit, zonder dat uw eigen tanden daarbij verloren gaan. Bovendien wordt tandbederf met facings voorkomen!

Facings/veneers zijn ideaal als u last heeft van verkleuringen, scheve tanden of spleetjes tussen de tanden. Dat maakt een behandeling met facings het ideale alternatief voor een bezoek aan de orthodontist. Wanneer er sprake is van scheve tanden of spleetjes, kunt u dit uiteraard met een beugel laten corrigeren. Dit kost echter veel tijd, en biedt bovendien geen oplossing voor verkleurde tanden. Waarom slechts een deel van het probleem oplossen, als u alles in één keer kunt aanpakken?

 

Waarvan worden facings gemaakt?

Wij maken facings/veneers van porselein of composiet. Beide materialen hebben eigen voor‐ en nadelen ten opzichte van elkaar. Wij geven u graag een beeld van de mogelijkheden.

Composiet

Composiet facings worden gemaakt van kunsthars, zoals de vullingen in uw mond. Het is niet transparant, zoals uw glazuur, waardoor het geen licht doorlaat. Composiet facings gaan ongeveer vijf jaar mee, hierdoor zijn ze minder duurzaam dan facings van porselein. Wél bent u met composiet facings, die laagje voor laagje door de tandarts worden aangebracht, goedkoper uit dan met porselein facings. Slechts één bezoek aan de tandarts is voldoende om composiet facings te laten aanbrengen.

Porselein:

Porseleinen facings worden gemaakt van keramisch materiaal, dat bij hoge temperaturen wordt gebakken. Hierbij ontstaat een transparante glasmatrix. Omdat het transparant is, wordt licht doorgelaten. Van alle materialen is porselein het materiaal dat uw tandglazuur het beste nabootst. Er kan aanslag komen op de facings, maar porselein zelf kan nooit verkleuren. Wanneer u uw gebit op de juiste manier onderhoudt (of laat onderhouden), kunnen uw porseleinen facings tot wel twintig jaar of langer meegaan.

Porseleinen facings worden altijd in een tandtechnisch laboratorium gemaakt, en kunnen in 3 sessies worden geplaatst. Kiest u voor porselein, dan heeft u over het algemeen mooiere facings, maar bent u qua kosten iets meer kwijt.

 

Nauwkeurig, snel en pijnloos

In onze tandartspraktijk in Hoofddorp plaatsen wij professioneel uw facings snel en nauwkeurig. Composiet facings vergen meer tijd, ongeveer 45 minuten per stuk. Porseleinen facings zijn dun (0,3 mm) waardoor er ‐ in de meeste gevallen ‐ niets of zeer weinig van de tanden hoeft te worden afgeslepen om ze te kunnen plaatsen. U behoudt dus uw eigen tanden en zult geen pijn voelen tijdens de behandeling.

Heeft u geen scheve tanden of spleetjes, maar zit u wel met vervelende verkleuring? Dan kunt u via ons ook uw tanden laten bleken. 

Kiest u voor facings, dan krijgt u allereerst een uitgebreid gratis adviesgesprek. In een mum van tijd kunnen wij vervolgens uw wensen voor een prachtig gebit hebben gerealiseerd. Al vanaf 250 euro per facing!

 
Bel voor een afspraak

The White Smile Company Hoofddorp

Raadhuisplein 306
2132 TZ Hoofddorp

023 20 52 172

 

We horen graag van u!

Naam


E-mail


Telefoon


Uw vraag:

 

Openingstijden - Facings kliniek

Maandag 10:00 - 18:00 uur
Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
Woensdag 10:00 - 18:00 uur
Donderdag 10:00 - 18:00 uur
Vrijdag

10:00 - 18:00 uur

Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
Zondag 10:00 - 18:00 uur