Al 14 jaar jouw specialist in tanden bleken

F.A.Q. - Vragen en Antwoorden

Moet ik vooraf mijn tanden laten reinigen?
Dit is normaal gesproken niet nodig. Is dit wel noodzakelijk, dan kan dit eventueel bij de mondhygiëniste.

 

Vergoed mijn verzekering de behandeling voor facings?
Op onze facturen staan verschillende UPT codes vermeld voor uw behandeling. Indien u aanvullend bent verzekerd voor tandheelkunde, is de kans groot dat u een deel van de behandeling vergoed krijgt. U kunt het beste navraag doen bij uw eigen verzekering.

 

Voorkomen facings tandbederf?
Ja, daar waar een facings zit, krijgt u geen gaatjes. Het materiaal is namelijk van porselein of composiet. De facing zit altijd aan de voorkant van een tand. Wel kunt u aan de achterkant van de tand - waar geen facing zit - tandbederf hebben. Het is dus niet zo dat u niet meer hoeft te poetsen.

 

Tussen mijn voorste tanden is er een spleetje. Zijn facings een oplossing voor mij?
Facings zijn de ideale oplossing om een spleetje tussen de tanden (diasteem) te dichten. De facings zijn zo gemaakt, dat een spleetje tot zelfs 3mm gedicht kan worden.

 

Ik heb geprobeerd mijn tanden witter te maken door bleken, maar het resultaat was niet wit genoeg. Zijn facings een oplossing?
Met facings kunt u zelf de exacte kleur bepalen die u wenst. Dus uw tanden worden zo wit als u zelf wilt.

 

Mijn tanden staan scheef of overlappen elkaar. Moet ik een beugel dragen of kunnen facings uitkomst bieden?
Een beugel dragen is in de meeste gevallen niet nodig.
Facings kunnen de stand van uw tanden corrigeren. Uw tanden kunnen daardoor in iedere stand worden geplaatst, waardoor ze weer netjes op een rij staan en je gebit weer egaal en symmetrisch oogt. Onze tandarts kunt u hierover perfect adviseren.

 

Is de behandeling pijnlijk of schadelijk?
De behandeling doet geen pijn en in de meeste gevallen zullen de tanden, in tegenstelling tot conventionele facings, minimaal bijgeslepen hoeven te worden. Hierdoor blijft uw tand zoveel mogelijk intact en heeft de behandeling geen negatief effect op uw natuurlijke tanden.

 

Hoeveel facings worden er geplaatst?
Het mooist is het als uw volledige lachlijn ineens wordt gedaan, zodat er geen verschil ontstaat tussen uw eigen tanden en de tanden waarop de facings zijn aangebracht. Afhankelijk hiervan gaat het om 6 tot 10 facings per kaak. Omdat de bovenkaak meestal het best zichtbaar is, kiezen sommige mensen ervoor de bovenkaak met facings te doen en de onderkaak bijvoorbeeld te bleken. Dus het totaal aantal varieert van 6 tot 20 facings. Wij adviseren u hierin, maar uiteindelijk beslist u natuurlijk zelf hoeveel facings u laat plaatsen.

 

Hoeveel bezoeken aan de tandarts zijn nodig?
Slechts 3 bezoeken zijn genoeg om u de perfecte glimlach te geven. Bij het 1e bezoek bespreken we uw wensen. Bij het 2e bezoek nemen we de afdrukken van je gebit en de foto's. Het definitief plaatsen van de facings gebeurt al bij het 3e bezoek.

 

Wat kost een behandeling met facings van SmileDent?
Vanaf €250,- per stuk.

 

Kunnen de facings breken of barsten?
Facings van porselein zijn extreem sterk en van de beste kwaliteit porselein. Het materiaal is zeer hard, zo hard zelfs dat er niet in geboord kan worden. Omdat het materiaal harder is dan uw eigen tandglazuur kunt u er in principe alles mee doen wat u ook zou doen met uw eigen tanden. Ze zullen niet breken of barsten. Net zoals met uw natuurlijke tanden is het wel verstandig er zorgvuldig mee om te gaan. Zaken waarmee u uw eigen tandglazuur zou beschadigen, kunnen uiteraard ook de facings beschadigen.

 

Kunnen ze loslaten?
In sommige gevallen kunnen facings loslaten. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat sommige mensen s'nachts met hun tanden knarsen of doordat er op extreme harde voedingsmiddelen wordt gebeten (bijvoorbeeld noten).

 

Kan ik aanslag krijgen?
Porselein:
Net als uw gewone tanden, kunt u op facings aanslag krijgen van het nuttigen van voedingsmiddelen. De aanslag zit namelijk aan de buitenkant van de facing (oppervlakkig) en zou met goede gebitsreiniging altijd weggepoetst kunnen worden. De facing zelf zal nooit kunnen verkleuren.

Composiet:
Deze facings is gevoeliger voor verkleuren door het nuttigen van bijvoorbeeld koffie, thee, etc, waardoor de levensduur korter is dan bij porselein.

 

Hoe lang gaan de facings mee?
Zoals de meeste tandheelkundige restauraties gaan porseleinen facings zeker 10 jaar mee en als u ze goed verzorgt zelfs langer.

De composiet facings hebben een gemiddelde levensduur van 5 jaar.

 

Wat als ik een gaatje krijg in een van mijn tanden?
Dat maakt verder niets uit. De tandarts kan met de porseleinen facings erop nog steeds gewoon een vulling aanbrengen op de tanden. En op de plaats waar de facing over de tand heen zit kan geen gaatje meer ontstaan, omdat daar de tand door de facing wordt beschermd.

 

Hoe verzorg ik mijn facings het best?
Met alle dingen die voor een goede mondverzorging belangrijk zijn. Zoals twee keer per dag poetsen, iedere dag flossen en twee keer per jaar naar de tandarts gaan voor controle.

 

Kan ik alles nog eten met mijn facings?
U kunt in principe gewoon alles eten en drinken met facings maar het is verstandig om zeer harde voedingsmiddelen niet met facings te nuttigen. Door de enorme kracht die dan op de facings wordt gezet, kunnen deze afbreken of barsten.

 
Bel voor een afspraak

The White Smile Company Hoofddorp

Raadhuisplein 306
2132 TZ Hoofddorp

023 20 52 172

 

We horen graag van u!

Naam


E-mail


Telefoon


Uw vraag:

 

Openingstijden - Facings kliniek

Maandag 10:00 - 18:00 uur
Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
Woensdag 10:00 - 18:00 uur
Donderdag 10:00 - 18:00 uur
Vrijdag

10:00 - 18:00 uur

Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
Zondag 10:00 - 18:00 uur