For 15 years your specialist in bleaching teeth

Facings, voor mooie witte tanden

 

Veel mensen zijn tot op zekere hoogte ontevreden over hun gebit. Ze vinden hun tanden iets te geel, zouden alles liever iets rechter zien, of ergeren zich aan dat spleetje tussen de voortanden. Herkent u zich hierin, en wilt u hier graag iets aan doen? Dan bent u bij de facings specialisten van SmileDent aan het juiste adres.


Facings (ook wel veneers, of hoesjes over tanden) zijn kleine schildjes van porselein of composiet, die de onvolkomenheden kunnen maskeren. Uw gebit wordt weer mooi, recht en wit, zonder dat uw eigen tanden daarbij verloren gaan. Bovendien wordt tandbederf met facings voorkomen!

Facings/veneers zijn ideaal als u last heeft van verkleuringen, scheve tanden of spleetjes tussen de tanden. Dat maakt een behandeling van SmileDent het ideale alternatief voor een bezoek aan de orthodontist. Wanneer er sprake is van scheve tanden of spleetjes, kunt u dit uiteraard met een beugel laten corrigeren. Dit kost echter veel tijd, en biedt bovendien geen oplossing voor verkleurde tanden. Waarom slechts een deel van het probleem oplossen, als u alles in één keer kunt aanpakken?

 

Het materiaal dat wij gebruiken

 

Zoals gezegd maken wij veneers van porselein of composiet. Beide materialen hebben eigen voor‐ en nadelen ten opzichte van elkaar. Wij geven u graag een beeld van de mogelijkheden.

 

Composiet

Composiet facings worden gemaakt van kunsthars, zoals de vullingen in uw mond. Het is niet transparant, zoals uw glazuur, waardoor het geen licht doorlaat. Composiet facings gaan ongeveer vijf jaar mee, hierdoor zijn ze minder duurzaam dan facings van porselein. Wél bent u met composiet facings, die laagje voor laagje door de tandarts worden aangebracht, goedkoper uit dan met porselein facings. Slechts één bezoek aan de tandarts is voldoende om composiet facings te laten aanbrengen.

 

Porselein:

Porseleinen facings worden gemaakt van keramisch materiaal, dat bij hoge temperaturen wordt gebakken. Hierbij ontstaat een transparante glasmatrix. Omdat het transparant is, wordt licht doorgelaten. Van alle materialen is porselein het materiaal dat uw tandglazuur het beste nabootst. Er kan aanslag komen op de facings, maar porselein zelf kan nooit verkleuren. Wanneer u uw gebit op de juiste manier onderhoudt (of laat onderhouden), kunnen uw porseleinen facings tot wel twintig jaar of langer meegaan.

Porseleinen facings worden altijd in een tandtechnisch laboratorium gemaakt, en kunnen in 3 sessies worden geplaatst. Kiest u voor porselein, dan heeft u over het algemeen mooiere facings, maar bent u qua kosten iets meer kwijt.

 

Nauwkeurig, snel en pijnloos

In onze tandartspraktijk in Hoofddorp plaatsen wij uw SmileDent facings snel en nauwkeurig. Wij kunnen in een paar stappen een hele kaak van porseleinen facings voorzien. Composiet facings vergen meer tijd, ongeveer 45 minuten per stuk. Facings zijn dun (0,3mm) waardoor er ‐ in de meeste gevallen ‐ niets of zeer weinig van de tanden hoeft te worden afgeslepen om ze te kunnen plaatsen. U behoudt dus uw eigen tanden, en zult geen pijn voelen tijdens de behandeling.

Heeft u geen scheve tanden of spleetjes, maar zit u wel met vervelende verkleuring? Dan kunt u via ons ook uw tanden laten bleken. Lees hier gerust meer over.

Kiest u voor facings van SmileDent, dan krijgt u allereerst een uitgebreid, gratis adviesgesprek. In een mum van tijd kunnen wij vervolgens uw wensen voor een prachtig gebit hebben gerealiseerd. Al vanaf 250 euro per facing!

Contact me

Name


Email


Phone


Your question: